Data Protection Policy

ENGLISH

All the information that we ask from you in the Membership Application Form is the information we are required by law to keep on members of our non-profit association. We a

Please note that all your personal details are handled in accordance with Privacy Protection Policy and are not passed on to any other party without your explicit permission. Here you can read declaration on privacy of information we comply with. The information asked in the forms below is the information we are required to keep on our members by law concerning non-profit associations and are not shared or used for any other purpose.

(more details coming soon)

CROATIAN

Kako koristimo vaše podatke?

Osobne podatke koristimo samo uz vaš pristanak ili kad su za to ispunjene pretpostavke utvrđene važećim propisima. Vaše podatke nikada nećemo prodavati ili dijeliti na načine koji nisu dozvoljeni ili za koji niste dali svoj izričit pristanak.

Prikupljene podatke koristimo

  • kako bismo vas pravodobno obavijestili o programima i aktivnostima udruge i pozvali vas da učestvujete u njima,
  • kako bismo organizirali i proveli programe, projekte i aktivnosti,
  • kako bismo izvršili druge zakonski ili ugovorom utvrđene obveze (spisak članova udruge sa pridruženim podacima, financijsko poslovanje, izvještavanje prema donatorima i sl.).

U svakom trenutku imate pravo zatražiti od nas da vas više ne kontaktiramo i ne dostavljamo informacije o našim aktivnostima. To možete učiniti odjavom s naše liste kontakata (link) ili dostavom zahtjeva na e-mail: udruga.konstelacija { at } gmail.com.

Obvezujemo se čuvati privatnost osobnih podataka svih Korisnika te ćemo s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU te drugim važećim nacionalnim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke registriranih korisnika i posjetitelja web stranice, ne smijemo i nećemo neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava, ako to čini našu zakonsku obvezu.

Obvezujemo se da nećemo zloupotrebljavati osobne podatke iz zahtjeva za članstvo, eventualnog registracijskog obrasca ili prikupljene putem cookiesa (tzv. kolačića), niti ih bez vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Svi Vaši podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se pružati zaštitu Vaših osobnih podataka tako da prikupljamo samo osnovne podatke o korisnicima i eventualnim kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) koristit ćemo isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti, odnosno u statističke i sigurnosne svrhe.

Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalim propisima koji se odnose na zaštitu podataka, u cilju zaštite povjerljivosti osobnih podataka, posebno se obvezujemo postupati s podacima Korisnika u skladu sa zakonom i dobroj vjeri, prikupljati podatke isključivo u točno određene i zakonite svrhe, ne prosljeđivati podatke bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne privole, ne prosljeđivati vaše osobne podatke državama izvan područja EU ako ta država ne osigurava primjerenu razinu zaštite podataka; osigurati primjerenu, sigurnu pohranu vaših osobnih podataka, na način da ista ne prelazi svrhu radi koje su podaci prikupljeni i radi koje se obrađuju; osigurati točnost vaših osobnih podataka; osigurati obradu osobnih podataka samo za vrijeme i svrhu za koju je to potrebno; poduzimati sve potrebne i prikladne tehničke i organizacijske mjere radi sprječavanja uništenja, oštećenja ili gubitka osobnih podataka.

Druge mrežne stranice

Na našim mrežnim stranicama postavljene su poveznice na druge mrežne stranice. Ova Izjava se odnosi samo na našu mrežnu stranicu te biste se odlaskom na drugu mrežnu stranicu trebali informirati o njihovim uvjetima.

Pristup informacijama

Za sve vaše podatke koji su kod nas pohranjeni, u svakom trenutku imate pravo uvida, te pravo ispravka, dopune i brisanja istih kada su nepotpuni, netočni i neažurni. Po vašem zahtjevu postupit ćemo najkasnije u roku od 30 dana. Za potrebe izvršenja ovoga zahtjeva moguće je da zatražimo i određenu naknadu.

Navedeno pravo možete ostvariti slanjem zahtjeva na adresu e-pošte udruga.konstelacija { at }  gmail.com ili putem naše kontakt forme.

Kako nas kontaktirati?

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za ovu Izjavu o privatnosti molimo vas da nas kontaktirate.

Vaša prava možete ostvariti slanjem zahtjeva pisanim putem preko e-maila udruga.konstelacija { at } gmail.com ili putem naše kontakt forme.

U svakom trenutku možete podnijeti prigovor na obradu Vaših podataka ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka nadležnom nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu podataka te nadzornom tijelu unutar EU.

Exit mobile version
%%footer%%