Vesna Živanović

Vesna Živanović

Rođena sam u Zrenjaninu. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu 1980. godine u Beogradu i stekla zvanje diplomiranog psihologa.

vesnaziv {AT} gmail.com
Srbija

Biografija

Zahvalna sam svojim roditeljima, Petru i Zdravki Mihić, koji su me podržali u sticanju visokog obrazovanja. Živim u Beogradu. Majka sam dvoje dece, baka četri unuke. U stabilnoj vezi.

Sa konstelacijama sam se prvi put susrela krajem 2005 ili početkom 2006 na radionici dr Lidije Pecotić, osnivača škole EAGT, koja je unela system u moje poimanje i razumevanje principa konstelacija. Sa autorom metode, Bertom Helingerom susrela sam se 2006. na Kongresu mira u Beogradu. Impresionirao me je njegov precizni rad i vedra mudrost kojom je zračio.

Nadalje sam sticala značajna iskustva učestvujući u radionicama vrsnih konstelatora čiji rad izuzetno poštujem: Weth Dietrrich, Dimitris Stavropoulos, Anngwyn St. Just, Dr Marianne Franke-Gricksch, Vlado Ilić, konstelatori na ISCA kongresu u Lovranu… Na kraju sam došla u školu Alemke i Maxa Dauskardta koja je za mene supervizijska i kao takva ima značajno mesto u mom profesionalnom životu.

Skoro ceo radni vek radila sam u osnovnoj školi kao stručni saradnik, nešto malo u srednjoj kao profesor psihologije i u Centru za socijalni rad na samom početku svoje profesionalne karijere. U penziji sam od septembra 2016.

Leži mi grupni i indivudualni rad. Imam veliko iskustvo u radu s decom, roditeljima, pojedincima i grupama. Ze mene je izazov da radim sa mladima i odraslim osobama, jer sam s decom radila ceo radni vek. Ostajem i dalje zastupnik dečijih prava.

Zaključila bih da su psihološko savetovanje, sistemske porodične konstelacije i nehipnotička regresoterapija glavni stožeri na koje se oslanjam u svom  psihoterapijskom radu.

Radim u Beogradu i Novom Sadu. Matični radni prostor mi je u Zemunu. Osvajam i online prostor (Skype, Viber, ZOOM, WhatsUp…)

%d blogeri kao ovaj: