Stephan Hausner: Čak i po cijenu života (opis)

Stephan Hausner – Čak i po cijenu života

Sa jednakom preciznošću, vještinom i poštovanjem Stephan se obraća tijelu, duši, egu, obiteljskoj povijesti i važnim događajima iz osobne ili obiteljske prošlosti, našim korijenima, podrijetlu i precima – zapravo svemu onome što čini totalitet svake osobe sa kojom radi.

Stephanovo iskustvo u radu s tijelom kojim obogaćuje konstelacijski pristup osobito je vidljivo u njegovu pozornom promatranju tijela i tjelesnih reakcija osoba s kojima radi. Njihovo povezivanje sa sistemskim znanjima o zakonitostima koje vladaju u našim odnosima, kao i s dinamikama koje uzrokuju neravnotežu i dovode do bolesti, bitno je novi i istinsko holističan pristup zdravlju i životu.

Sistemske konstelacije primijenjene na ovaj način doimaju se kao otkrivanje karike koja nedostaje u našem razumijevanju života i ljudskih odnosa i pružaju novi način razrješavanja nekih od najbolnijih i najtežih dilema. U majstorskim rukama jednog od najboljih, ova metoda doima se kao čarobni štapić. Iza prividne lakoće kojom je koristi Stephan Hausner i neupitnog povjerenja u sam postupak, međutim, stoji vrlo dobro poznavanje sistemskih zakonitosti, kao i fenomenološkog pristupa koji se oslanja na informacije iz obiteljskog i šireg polja.

Alemka Dauskardt, sistemski terapeut, iz predgovora hrvatskom izdanju

%d blogeri kao ovaj: