Maja Habajec

Maja Habajec

Rođena sam i školovana u Zagrebu, gdje stječem formalno obrazovanje ing. elektrotehnike i IT-a. Obitavam i radim na relaciji Hrvatska-Srbija.

info {AT} sistemskekonstelacije.org
Hrvatska & Srbija

Biografija

Od 2014.g. kontinuirano sudjelujem u radionicama i edukativnom programu pod vodstvom Alemke i Maxa Dauskardt. Kroz udrugu Konstelacija imala sam također priliku upoznati se i s radom mnogih svjetskih konstelatora iz raznih oblasti na tom polju (Marianne Franke, Stephanie Hartung, Stephan Hausner, Anngwyn St. Just i mnogi dr.).

Oduvijek me privlačilo naučavanje prirodnih zakona pa time i prirode čovjeka i međuljudskih odnosa. Što je to što nas pokreće, vodi, nadahnjuje, daje snagu, a s druge strane što nas to sputava, slabi, koči u ostvarenju i čini da se osjećamo odvojenima od sebe, drugih, života? Koje su to nevidljive zakonitosti po kojima se vladamo i odnosimo jedni prema drugima? Odgovore na ta pitanja otkrila sam i još uvijek ih otkrivam kroz uvide u radu sa sistemskim konstelacijama.

Ako promatramo svaku ženu i muškarca kao zvijezdu na noćnom nebu, u međuodnosu na ostale zvijezde i sazviježđa, u tom smislu, svakoj je zvijezdi, u skladu s vlastitim uvidima proizašlih iz iskustva konstelacije, data mogućnost postaviti se u za nju najpovoljniji položaj – vlastitu orbitu.

Ljepotu ovog rada vidim u tome što se svi odgovori otkrivaju direktno onom koji (se) pita. Svatko za sebe prima uvid i u skladu s njim, prepušta se svom unutrašnjem vodstvu u daljnjem djelovanju bez djelovanja.

U radu sa sistemskim konstelacijama vodim se fenomenološkim pristupom uz poštivanje zakonitosti pomaganja. Također, pridržavam se konstelatorske etike.

Za one koji imaju potrebu i želju da na neko od svojih životnih pitanja zajedno pogledamo iz sistemske perspektive, prijavite se za iskustvene grupe konstelacija – online ili uživo u Hrvatskoj i Srbiji (i drugdje po vašem pozivu). Za one koji preferiraju individualni pristup, dostupna sam za rad 1:1 online.